Haber / Yorum / Bildiri

Gençliğin Umudu TKP

Fuat ARKAN

DİBE vurmuş eğitim sistemimiz gençlere gelecek vaat etmiyor. Yoksul ailelerin çocukları tarikatların eğitim kurumlarına, varsıl aileler ise özel eğitim sektöründeki okulların (firmaların) eline bırakılıyor. Her ikisinde de gençlerin gelecekleri ipotek altına alınıyor. Uyuşturucu kullanımı gençler arasında ayyuka çıkmış, yoz kültür gençleri kendi özünden uzaklaştırmış.

Ülkenin imamı “dindar nesil yetiştireceğiz” demişti. Gençler İŞİD’e militan, katil, tecavüzcü, hırsız, harami oldu. İmam’ın istediği buydu!

Çocuk işçiler patronların iştahını kabartmaya devam ediyor. Pandemi günlerinde bile çocukların -18 yaş altı- sokağa çıkması yasakken çalışan çocuklara serbestti. Yasak günlerinde sokaklar, otobüs durakları çocuk işçilerle doldu, taştı. Bir tarafta virüs nedeniyle kendilerini izole eden burjuvalar, diğer tarafta onların her ihtiyacını evine, kapısına kadar getiren bakkalın, marketin çırağı, motorlu kuryeleri ellerinde kendi ağırlığınca poşetler, omuzlarında kapitalizmin bütün yükü, aklında olan kurtulmaktır bu durumdan. Kurtuluşun yolu, işçi sınıfının yanı, umut onun devrimci örgütü Türkiye Komünist Partisi.

Bu umut bir asırdır bu coğrafyada; fabrika, sanayi sitesi, tersane, atölye, tarla, üniversite ve bütün ezilen halklara umut olmaya devam ediyor. Bu umudu engelleyebilmek için Nâzım Hikmet annelerin rahmine kilit vurmayı önermişti burjuvaziye. Bu mümkün değil; sayısız cinayetlere, tutuklamalara, darbelere, baskılara, likidasyona rağmen yine tomurcuk açmaya, yeşermeye devam ediyor. Her zamankinden daha güçlü, tarihten ders almış durumda.

Likidasyonun da etkisi ile işçi sınıfının örgütlü gücü tükenmiş durumda. 18 yıldır ülkeyi yöneten gerici güçlerin yasaklamalarına maruz kalan gençler, işsizlik ve yoksullukla terbiye edilmeye çalışılıyor. 2013 Gezi direnişinde gençler devlet destekli katliamları gördü. Üzerindeki ölü toprağını attı. Direnişi tanıdı. Zaferin gururunu yaşadı. Kürt gençleri Sur’da, Cizre’de, Şırnak’da ölümüne direndiler, tomadan ve kirpiden korkmadan yürüdüler. Burjuvazi böylesi bir direniş beklemiyordu. Burjuva ideologları x-z kuşağını tanımaya, tahlil etmeye, onlar hakkında yorumlarda bulunmaya başladı. Gençliğin bu ayaklanması hükümete geri adım attırması topluma moral oldu. Gençlerin umudunu tazeledi. Kürt ve Türk halkının ortaklaştığı bu direnişin başarısı tabuları yıktı. Şimdi gençler yollarını işçi sınıfının savaş yoluyla birleştirip, TKP ile bağlanıp mücadelelerine yeni bir ivme kazandırmalıdırlar.

Bir yanıt yazın